7 filmat më të mirë me tematikë verën

7 filmat më të mirë me tematikë verën

Edhe pse janë xhiruar nga profesionistë apo kanë elemente dramatike, filmat me verë janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar dhe vlerësuar botën e enofilëve.

Nëse keni pak kohë nëpër duar për të mësuar por edhe të argëtoheni, hapni një shishe verë dhe zgjidhni një nga filmat apo dokumentarët e mëposhtëm të fundit me tematikë kryesore botën e verave: 

Uncorked (2020)

Histori klasike në stilin Disney për një fëmijë që kërkon të largohet nga familja dhe të bëhet somelier. Uncorked është i ngrohtë, qesharak dhe me një hyrje interesante për pasionin e fanatikëve të verës, pavarësisht prejardhjes së tyre.

A Year In Burgundy (2013)

Kaloni një vit të plotë në Burgundy, rajoni më legjendar i verës në Francë. Ndiqni të gjitha sprovat dhe mundimet që vijnë me punën e tokës në një tokë që është bërë pothuajse më shumë mit sesa realitet.

Barolo Boys (2014)

Një dokumentar që përqendrohet në historinë shpërthyese, të hidhur të rajonit Barolo të Italisë dhe prodhuesve të saj fanatikë e të dashur të Nebbiolo-s.

Sideways (2004)

Filmi që pati ndikim të drejtëpërdrejtë por për keq në shitjet e Merlot-it, Sideways është një film i trishtuar, qesharak që mund të ketë qenë filmi i parë i verës i shumë njerëzve.

Sour Grapes (2016)

Dëshironi të shikoni disa nga koleksionistët më të mëdhenj të verës duke ngrënë një fetë byrek me përulësi? Ky mund të jetë për ju. Një vështrim në anën më të errët të blerjes dhe mbledhjes së verës, ky dokumentar mbulon një nga mashtruesit më produktiv të botës së verës.

A Good Year (2006)

Si do qoftë qëndrimi juaj për komeditë romantike, kjo është absolutisht një film i mrekullueshëm. A Good Year është perfekt për adhuruesit e Provence dhe Russell Crowe.

Wine Country (2019)

Shikoni, debutimi si regjisor i Amy Poehler me kastin e Brides Maids. Por mbetet një nga kastet më të mira të drejtuara nga femra të mbledhura ndonjëherë. Dhe ato ende arrijnë të marrin disa goditje çuditërisht qesharake në turistët e verës dhe prodhuesit e verës natyrore.

Kthehu te blog