Brad Pitt dhe partnerët e tij lançojnë shampanjën e re "Fleur de Miraval"

Brad Pitt dhe partnerët e tij lançojnë shampanjën e re "Fleur de Miraval"

Brad Pitt dhe partnerët sapo kanë lançuar një edicion të dytë të shampanjës së tyre roze Fleur de Miraval.

Fleur de Miraval ‘ER2’ është zbuluar këtë javë, duke shënuar aventurën më të fundit për aktorin hollivudian Brad Pitt në botën e shampanjës dhe verës në përgjithësi.

Do të ketë një çmim të rekomanduar prej 320 € për shishe. Është versioni i dytë i shampanjës roze Fleur de Miraval, pas debutimit të verës në vitin 2020. Në emrin ER2, "E" do të thotë "ekskluzivisht" dhe "R" për "roze".

Fleur de Miraval ER2 është prodhuar në partneritet me kultivuesin e famshëm të shtëpisë së Shampanjës Pierre Péters, me njohuri nga familja e verërave Perrin – e cila e bën Château Miraval Provence roze me Brad Pitt dhe është gjithashtu e njohur për verërat Rhône në Château de Beaucastel.

Ndërsa edicioni i ri i Fleur de Miraval përdor vjeljen e shampanjës 2017 si një 'bazë', partnerët shtuan: 'Ky edicion i dytë përbëhet nga 75% Chardonnay të moshave të ndryshme dhe përfiton nga pasuria e vintage të vitit 2012 dhe ekuilibri perfekt i vintage të vitit 2014. Pjesa e mbetur prej 25% vjen nga rrushe të reja të Pinot Noir nga territori i Vertus.


Pitt tha për verën: “Më bëri përshtypje vitin e kaluar suksesi i edicionit tonë të parë. Me ER2, ne i shtymë kufijtë edhe më tej, krijuam ekstreme të reja për cilësinë." Lansimi vjen në të njëjtin muaj kur Tenute del Mondo, një degë e Stoli Group, njoftoi se kishte blerë 50% të aksioneve në Château Miraval nga Angelina Jolie. “Ne jemi të emocionuar që kemi një pozicion përkrah Brad Pitt si kuratorë të vintage të tyre të jashtëzakonshme”, tha Damian McKinney, CEO global i Stoli Group.

Tenute del Mondo ka disa interesa në botën e mirë të verërave. Është gjithashtu bashkëpronar i SuperTuscans Masseto dhe Ornellaia së bashku me familjen Frescobaldi.

Kthehu te blog