Grabitje e madhe vere në restorantin në Spanjë

Grabitje e madhe vere në restorantin në Spanjë

Një pronar restoranti spanjoll ka bërë një lutje për hajdutët që vodhën verën e mirë franceze që raportohet se vlen më shumë se një milion euro.

José Polo, bashkëpronar dhe sommelier i restorantit-hotel Atrio me yll Michelin në Cáceres, në Spanjën Perëndimore, ka bërë një lutje për hajdutët që qëndrojnë pas grabitjes së mirë të verës javën e kaluar, në të cilën u vodhën 45 shishe.

"Unë do ta blija verën nga hajdutët, veçanërisht Château D'Yquem i vitit 1806".

Polo zbuloi se 10 vjelje të vjetra të Château d'Yquem dhe më shumë se 20 verëra Romanée-Conti, Burgundy, të raportuara se vlejnë më shumë se një milion euro, ishin ndër verërat e shkëlqyera të grabitura nga bodrumi i çmuar i verës i Atrio në orët e para të së mërkurës, 27 tetor.

Polo tha se hajdutët kishin vjedhur 10 shishe Château D'Yquem nga vitet 1806,1883,1884,1891,1899, 1900 dhe 1901.

Si dhe një shishe La tache 1990, hajdutët vodhën 24 shishe të verërave Romanée Conti Burgundy nga vintages e mëposhtme: 1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 1989, 1999 2001, 2002, 2003, 2009 dhe 2012, duke përfshirë edhe disa magnums.

Polo tha se hajdutët do të kishin vështirësi për të shitur verërat pasi ato ishin të gjitha të numëruara.

Kthehu te blog