Ide për festa degustimi

Ide për festa degustimi

Të kalosh kohë me miqtë duke shijuar verë të mirë duket si diçka e së kaluarës. Por nuk ka pse të jetë aq e vështirë për sa kohë vëzhgoni distancën dhe mblidheni në grupe të vogla me më pak se 10 persona. Festat e degustimit të verës janë gjithsesi më të mira në grupe të vogla, duke u dhënë të gjithëve një shans të njihen me njëri-tjetrin dhe të diskutojnë për verërat e ndryshme. Me një planifikim të duhur, ju mund të organizoni një festë të mahnitshme degustimi për miqtë tuaj më të ngushtë që do të mbahet mend nga të gjithë.
Ne kemi zgjedhur 4 nga temat tona të preferuara që mund t'i personalizoni me eventin tuaj. Zgjidhni të preferuarën tuaj dhe modifikojeni për ta bërë atë të përsosur bazuar në listën e të ftuarve.

1. Tema: Çokollatë
Verërat e duhura të shoqëruara me çokollata janë një kombinim i bërë në parajsë. Me këtë opsion, duhet të keni kujdes për zgjedhjen e verërave tuaja, pasi çokollata mund të prishë shijen e disa verërave. Kërkoni verëra që bashkohen mirë me çokollatën e zezë, të qumështit dhe të bardhë. Sigurohuni që të zgjidhni çokollata me cilësi të lartë dhe ta ndani në copa të përmasave të vogla.

2. Tema: Djathi dhe vera 

Qëllimi këtu është të siguroheni që keni mjaft larmi verërash dhe djathrash. Synoni për minimumi gjashtë lloje të ndryshme djathi të përgatitur në kubikë me kunjë dhëmbësh. Zgjidhni një varg verërash të huaja ose vendase që bien kudo përgjatë spektrit të bardhë në të kuq. Nuk do të duhet shumë që mysafirët tuaj të vendosin se cilat kombinime u pëlqen më shumë për provën e verës dhe djathit.

3. Tema: Degustim me sy mbullur
Askush në të vërtetë nuk ka nevojë të jetë me sy mbyllur, mos u shqetësoheni. Mbështillni shishet e verës m me një pecetë lecke në mënyrë që etiketat të fshihen. Çdo o ftuar provon një sasi të vogël të verës dhe më pas regjistron përshtypjet dhe hamendjet e tij në një letër. Mund të vendosni dhe një çmim për fituesin që ka gjetur më shumë etiketa.

4. Tema: Degustim i verave italiane
Disa nga verërat më të mira të botës vijnë nga italia. Organizimi i një feste me temë rajonet e italisë do të jetë elegante dhe prestigjioze. Vendosni stacione të ndryshme, secili përfaqëson një rajon ose punishte vere të ndryshme dhe krahasoni verën e një rajoni me një tjetër.

Kthehu te blog