Food & Wine Pairings
Zbuloni çiftimin më ekzotik për këtë fund vere: Merluc me Salcë Karkaleci & Aveleda Alvarinho.
Po ndajmë me ju recetën vegjetariane Merluc me Salcë Karkaleci, perfekte për tu shoqëruar me verën e bardhë Alvarinho. Për të bërë këtë recetë, ju duhet:
4 persona | 30 min
PËRBËRËSIT:
Për salcën:
2 thelpinj hudhre
1 gjethe dafine
1 sasi e vogël vaji
15 karkaleca të gatuar
Kripë dhe piper
1 luge gjelle uthull
100 g domate të qëruara
60 ml ujë
1 luge çaji gjalp
Për peshkun:
4 fileto merluci
Kripë dhe piper
1 luge vaji
1 luge gjalpi
PËRGATITJA:
Për salcën e karkalecave, skuqni hudhrën e shtypur dhe fletët e dafinës në vaj dhe shtoni kokat dhe lëkurat e karkalecave (mbajini karkalecat në një pjatë tjetër), kripë dhe piper. Përziejini dhe gatuajini mirë për 5 minuta. Shtoni uthullin dhe domatet, përzieni dhe gatuajini edhe pak. Shtoni ujë dhe gjalpë, lërini të ziej dhe shtyp gjithçka me shkopin e drurit. Shtoni pak më shumë ujë të vluar nëse është e nevojshme. Stazhononi merlucin me kripë dhe piper dhe skuqeni në një tigan shumë të nxehtë me vaj dhe gjalpë në formë të tillë që të jetë e artë përreth (rreth 5 minuta në total). Shërbejeni merlucin mbi një shtrat me pure patatesh dhe spërkateni me salcën e karkalecave.
Çiftojeni këtë pjatë të shijshme me Aveleda Alvarinho nga dyqani jonë.
Shijoje!
Shijoje!