MERLUC ME SALCË KARKALECI

Food & Wine Pairings

Zbuloni çiftimin më ekzotik për këtë fund vere: Merluc me Salcë Karkaleci & Aveleda Alvarinho.

Po ndajmë me ju recetën vegjetariane Merluc me Salcë Karkaleci, perfekte për tu shoqëruar me verën e bardhë Alvarinho. Për të bërë këtë recetë, ju duhet:

4 persona | 30 min

PËRBËRËSIT:

Për salcën:

2 thelpinj hudhre

1 gjethe dafine

1 sasi e vogël vaji

15 karkaleca të gatuar

Kripë dhe piper

1 luge gjelle uthull

100 g domate të qëruara

60 ml ujë

1 luge çaji gjalp

Për peshkun: 

4 fileto merluci

Kripë dhe piper

1 luge vaji

1 luge gjalpi

PËRGATITJA:
Për salcën e karkalecave, skuqni hudhrën e shtypur dhe fletët e dafinës në vaj dhe shtoni kokat dhe lëkurat e karkalecave (mbajini karkalecat në një pjatë tjetër), kripë dhe piper. Përziejini dhe gatuajini mirë për 5 minuta. Shtoni uthullin dhe domatet, përzieni dhe gatuajini edhe pak. Shtoni ujë dhe gjalpë, lërini të ziej dhe shtyp gjithçka me shkopin e drurit. Shtoni pak më shumë ujë të vluar nëse është e nevojshme. Stazhononi merlucin me kripë dhe piper dhe skuqeni në një tigan shumë të nxehtë me vaj dhe gjalpë në formë të tillë që të jetë e artë përreth (rreth 5 minuta në total). Shërbejeni merlucin mbi një shtrat me pure patatesh dhe spërkateni me salcën e karkalecave.
Çiftojeni këtë pjatë të shijshme me Aveleda Alvarinho nga dyqani jonë.

Shijoje!