Pad Thai Noodles & Aveleda Loureiro

Food & Wine Pairings

Zbuloni çiftimin më ekzotik për këtë verë: Pad Thai Noodles & Aveleda Loureiro.

Po ndajmë me ju recetën vegjetariane Pad Thai Noodles, perfekte për tu shoqëruar me verën e bardhë Loureiro. Për të bërë këtë recetë, ju duhet:

4 persona | 25 min

PËRBËRËSIT:

Për Pad Thai:

3 lugë supe me vaj
2 thelpinj hudhre
1 piper i kuq
1 karotë
1 hudhër franceze
1⁄4 e lakrës së kuqe
Kripë dhe piper
4 vezë
1 pako noodles (250 g)
600 ml ujë
4 lugë supe me salcë soje
1 lugë supe me uthull orizi
6 këmbë koriandër të freskët
4 lugë supe me kikirikë
fara e susamit për shije
Për salcën:
50 g gjalpë badiava
30 g mjaltë
2 lëng limoni
1 thelpinj hudhre
PËRGATITJA:
Ngrohni një tigan të thellë me vajin dhe hudhrën e grirë dhe kavërdisni perimet e prera në zjarr të lartë prerë në shirita të hollë gjatësor pa i gatuar gjatë. Spërkateni me kripë dhe piper dhe shtoni vezët të rrahura më parë. Shtoni noodles dhe ujë të valuar dhe lërini të qëndrojnë 1 minutë. Me lugën përzieni mirë noodles me perimet, të spërkatura me salcë soje dhe uthull orizi, spërkateni me koriandër të copëtuar dhe vazhdoni përzierjen. Për salcën, përzieni të gjithë përbërësit në një tas. Shërbejeni pad thai me salcë kikiriku, të spërkatur me kikirikë e feara susami dhe zbukurojeni me copa speci djegës dhe limon jeshil.
Çiftojeni këtë pjatë të shijshme me Aveleda Loureiro nga dyqani jonë.

Shijoje!