Rajonet më të mira të verës në Portugali

Rajonet më të mira të verës në Portugali

Nga të kuqet e buta deri të bardhat me fruta e të freskëta, rajonet e verës së Portugalisë kanë shumë më shumë për të ofruar.

Për një vend të vogël, Portugalia prodhon shumë hardhi rrushi. Ka gjithsej 13 rajone të ndryshme të verës, nëse llogaritni ishujt ekzotikë të Madeira dhe Azores. Me secilin rajon që ofron vargun e vet të verërave.

Meqenëse ju ndoshta nuk mund t'i përjetoni të 13 në një udhëtim, më poshtë gjeni të veçuar gjashtë rajonet më të mira të verës Portugeze për t'u vizituar tani:

Lugina Douro
Lumi Douro fillon në Spanjë, shtrihet në të gjithë gjerësinë e Portugalisë dhe arrin kulmin në qytetin e dytë më të madh të Portugalisë, Porto. Gjatë rrugës, ajo ushqen rrushin dhe pemët e ullirit, kryqëzon peisazhe të mahnitshme dhe kalon në dhjetëra fshatra.

Vetë lugina është një vend i Trashëgimisë Botërore të Unesco-s dhe rajoni më i vjetër i verërave të demarkuara në botë. Eshtë gjithashtu shtëpia e verës së ëmbël dhe të fortifikuar Port.

Minho
E dini kur jeni ulur në diell në një pasdite të nxehtë dhe ju godet dëshira për diçka të freskët dhe me fruta të freskëta? Epo, Portugezët kanë një verë për këtë. Quhet vinho verde.

Vinho verde përkthehet fjalë për fjalë në verë jeshile ’- megjithëse me të gjelbër ata në të vërtetë nënkuptojnë të rinj. Kush e dinte që papjekuria për verërat mund të ishte një gjë kaq e mirë? Vinho verdes kanë tendencë të jenë të lehta dhe të freskëta me një aluzion flirtues të gazit.

Alentejo
Çdo adhurues plazhi dhe dërrasa e surfit dynden në jug të Portugalisë për pushimet verore. Këtu, Algarve është opsioni më i mirë për t'u nxirë; por nuk është rajoni më i mirë për plazh.

Vetë rajoni është i madh dhe rural, me fusha të gjera gruri, lisa tape dhe ullinj që shtrihen në distancë. Klima e nxehtë mesdhetare verave të lehta, veçanërisht të kuqes.

Dão
Nëse nuk keni dëgjuar për rajonin Dão, mos u shqetësoni - mund të mos jetë më i famshmi, por kjo thjesht do të thotë se ka më shumë xhevahirë të fshehur për të zbuluar.

Rrushi në rajonin Dão rritet në lartësi më të mëdha, të mbrojtura nga malet nga të gjitha anët për një klimë të butë. Nëse verërat e pasura, të strukturuara dhe me aciditet të mirë janë ato që ju ndiqni, ky është vendi për t'i gjetur ato.

Lisbonë
Portugalia nuk ju lëshon kurrë poshtë, madje edhe kryeqyteti është brenda një rajoni vere! Lisbona e Madhe përmban nëntë nën-rajone për verën, secila me karakteristikat e veta.

Nëse duhet të zgjidhni një për të vizituar, zgjidhni Colares. Ky nënrajon i vogël ndodhet në parkun natyror Sintra-Cascais, me pallatet përrallore të Sintra-s në njërën anë dhe një vijë bregdetare të fshatrave të bukur të peshkimit nga ana tjetër.

Vreshtat këtu rriten direkt në rërë, e cila duket e çuditshme, por jep rezultate të shkëlqyera - si të kuqet tanike të fuqishme të përziera nga rrushi vendas Ramisco.

Kthehu te blog