Sa shishe ju duhen për organizimin e një darke?

Sa shishe ju duhen për organizimin e një darke?

RREGULLI 1:1
Ne e dimë që organizimi i një darke shpesh kërkon planifikim të kujdesshëm dhe përgatitje të menduar. Sa të ftuar kemi? Ndonjë kufizim dietetik? Xheni është bërë vegane, Andi është me dietë... kështu cilat pjata duhet të gatuajmë? Pasi të keni trajtuar menunë, cilën verë do të shërbeni dhe sa shishe duhet të merrni?
 
Një rregull i përgjithshëm që ne përdorim kur organizojmë një mbrëmje darke është një shishe verë për person. Merrni disa shtesa nëse mendoni se festa do të zgjasë më shumë se tre ose katër orë.
 
SI ARRITEM NË KËTË PËRFUNDIM?
Le ta shohim në detaj: çdo shishe standarde vere ka 750 ml. Një gotë verë është afërsisht 150ml - domethënë çdo shishe përmban pesë gota - por në ahenget e darkës ne priremi të derdhim pak më shumë. Të gjitha gjërat që u morën parasysh, arritëm në përfundimin se ka katër gota në një shishe verë, pak a shumë. Bazuar në kërkimin tonë shumë shkencor, kemi gjetur që shumica e të ftuarve do të kënaqen në një gotë para darkës me meze ose djathë, do të shijojnë dy gota me pjatat kryesore dhe do të përfundojnë me të paktën një gotë pas vaktit; duke shtuar deri në katër gota, ose një shishe për mysafir. Duket e thjeshtë deri këtu?
 
NDRYSHIMET
Ky rregull është i thjeshtë por ndonjëherë ka raste specifike. Varet nga sa prej të ftuarve u pëlqen të pinë verë dhe varet nga sa njerëz do të marrin pjesë në mbrëmje. Ndoshta fqinji juaj është vërtet më shumë ke birra, ose juaj ngnjë nga shokët do të sjelli të dashurën e tyre. Asnjëherë mos ki frikë: për sa kohë që vlerëson një shishe për mysafir të ftuar; duhet të jeni mirë, përveç nëse dini se disa mysafirë DUAN verën dhe do të pini shumë më shumë se katër gota. Në atë rast, përdorni këtë ekuacion të lehtë:
 
Numri i të ftuarve X Sasia e gotave secila do të konsumojë, e ndarë me katër. Kjo është e barabartë me numrin e përafërt të shisheve që do t'ju nevojiten. Asnjë gotë nuk do të mbetet bosh!
Kthehu te blog