Aveleda Solos de Granito

Aveleda Solos de Granito

Tregtari
Vreshta
Çmimi i rregullt
Lek 2,600
Çmimi i zbritur
Lek 2,600
Çmimi i rregullt
E shitur
Çmimi i njësisë
per 
Taksa e përfshirë Dërgesa llogaritet në arkë.

  Viti 2019

  Rajoni: Minho, Portugali

  Rrushi: 100% Alvarinho

  Volumi i alkolit: 13%

  Temperatura e servires: 10-12°C

    Çmimet: Wine Enthusiast 93/100 Top 100 Cellar Selection

  Çiftimi i ushqimit: Vere ideale per tu kombinuar me pjata deti, salmon me salcë mangoje dhe djathëra të butë e të stazhonuar.

Degustimi: Ngjyrë e ndritshme e verdhë e zbehtë, Aveleda Solos de Granito ka një profil aromatik të bollshëm ku agrumet, mollët jeshile dhe shënimet minerale janë të bollshme. Në gojë ka një sulm të fortë mineralesh, e pasuar nga një aciditet i freskët dhe aroma të qitros së pjekur dhe pjeshkave të gjelbra. Me një strukturë të fuqishme, ky varietal alvarinho është i përqendruar dhe i drejtpërdrejtë. Përfundim tepër i gjatë.

*Gati për tu konsumuar, por mund të përfitojë nga bodrimet (deri në 10 vjet)